Subscribe:

Labels

Tuesday, April 3, 2012

Совети - Потење

Познато е дека преку потењето телото се ослободува од многу отрови и отпадоци.Притоа, кожата се чисти и регенерира.
За да се предизвика потење, најдобри средства се топли чаеви од цвет на липа, маилица, овес, коприва како и чај од кора и пупки од бреза. Секој од овие чаеви треба да се разблажи со мед бидејќи медот го засилува дејството при потењето.
Против претерано и непланирано потење, најдобри се чај од жалфија, бања со лисја од ореви или трици.
Извор: Од природата (храна, лекови, козметика)
Д-р Анастасија Илиевска

No comments:

Post a Comment