Subscribe:

Labels

Tuesday, October 1, 2013

УСПЕШНА МОДНА РЕВИЈА НА КУД АЛЕКСАНДАР III МАКЕДОНСКИ

Модната ревија наречена  Collourufully elegant Fashion Parade беше уште еден успешен проект на КУД Александар III Македонски од  Hoppers Crossing  во соработка со координаторот Бети Велјаноска. Уште еднаш на дело се покажа хуманоста, спремноста и ентузијазмот на сите членови, родители и поддржувачи на модната ревија. 
Повеќе од 20 манекенки и манекени ги претставија моделите на бутиците : Милерс, Нони б, Ши, Даниела бутик, Хиз и Жанета. За модната писта се погрижи Војче Божиноски. Публиката беше воодушевена од организираноста, солидарноста и ентузијазмот со кој работеа сите волонтери, членови  на КУД Александар Македонски.
Организаторите припремаат и низиа други активности во текот на годинава со што ќе ја реализираат и својата прва турнеја низ Македонија во 2014.
Познати се и нивните настапи на голем број свечености во Македонската заедница, организирани балови како и учеството на Moomba parade и Australia day.
Модната ревија се одржа во просторија на црквата Св Злата Мегленска која секогаш излегува во пресрет за активностите на ова културно уметничко друштво.


Фотографии: Јане Мавчев


Пишува: Гордана ДимовскаGordana Dimovska

No comments:

Post a Comment