Subscribe:

Labels

Friday, December 5, 2014

МАТУРСКА ВЕЧЕР ВО МЕЛБУРН

 
Македонското учителско здружение од Викторија, на 30 ноември ја одржа 22-та по ред свечена Матурска вечер. Оваа церемонија се одржува со цел да им се доделат дипломи за завршен матурски испит по Македонски јазик на сите студенти од вокториското училиште за јазици и неколку редовни училишта.

Почесни гости на матурската вечер беа: генералниот конзул на Р. Македонија за Австралија , Бети Коруновска, пратеничката од лабуристичката партија Бронвин Хафпени која го заврши својот говор со: Да живее Македонија, Франк Мерлино, Пашалија Еглезос, Калаф Грејс .Членовите  на литерарурното здружние Браќа Миладиновци се претстави со неколку поеми за јазикот.
Водител на програмата : Дона Димовска Кантаровска.
Управата на Учителското здружение ( Љубица Талевска, Лидија Арапова, Гордана Димовска, Тони Тодоровски, Љубе Трајковски) заедно со наставниците кои предаваат Македонски јазик,неуморно работаат на промовирање и збогатување на јазичната програма во австралиските училишта.
Victorian School of languages offers classes at the following centres:
Altona North  Dandenong  Keilor Downs  North Geelong  Shepparton  Thomastown
Regular state schools: Epping secondary college, Thomastown secondary college, Lalor North primary school (bilingual program). For more informaton call the school centres or VSL office on:
Victorian School of Languages
315 Clarendon St
THORNBURY VIC 3071
Phone:+613 9474 0500Fax:


Web:www.vsl.vic.edu.au
Email:vsl@vsl.vic.edu.au


No comments:

Post a Comment