Subscribe:

Labels

Tuesday, July 26, 2016

ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ “ЕДИНСТВЕНА ЉУБЕНА“ ОД ВАНЕ ЛОЗАНОСКИ

Единствена моја љубена ќе те пронајдам и на крајот од светот“-современа Македонска проза ,роман на професор Ване Лозаноски
Возбудлива љубовна приказна која ќе ве остави без здив. Даме главниот лик во романот полн со самодоверба и силни чувства кон саканата Дивна тргнува на пат кон својата сакана Дивна која е во Австралија.Љубовта е чудна маѓија а често и чуда прави,љубовта како основен двигател на човечкото постоење извор на креативно проектирање,основа за градење односи меѓу луѓето.
Љубители на Култура, литература и нака Св Висарион и авторот, ве покануваат да се запознаете повеќе со содржината на овој возбудлив роман.
Исто така ќе биде претставена и најновата книга со поезија од Сотир Ничов, “Егејски воздишки“ .
Промоцијата ќе се одржи на 28 јули четврток, во 14.00 часот - ЛУ градски музеј, Крива Паланка
New novel "My only beloved, i will find you at the end of the world" by Vangelko Lozanoski was launched in Kriva Palanka on the 28 of july at 2.00 pm at The museum. Also the new poetry book by Sotir Nichov will be presented by Vangelko Lozanoski.
Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment