Subscribe:

Labels

Saturday, August 13, 2016

ЗАНИМЛИВОСТИ

Интересни факти
1. Возачи кои зборуваат на мобилни телефони се во поголема опасност и ризик од пијани возачи.
2.  Удирање со главата во ѕид, се согоруваат 150 калории на час.
 3.  Во некои делови од светот, луѓето ги штитат своите бебиња од болест капејќи ги во пиво.
4. Во една шоља кафе постојат повеќе од 1.000 хемикалии; од нив, само 26 биле тестирани, а половина предизвикале рак кај стаорци.
5. Американците во текот на својот живот јадат 1.800 пати во Мекдоналдс.
6. Постојат повеќе бактерии во устата отколку што има луѓе во светот.

7. Се согоруваат повеќе калории при спиење отклолку гледање ТВ.
8.  Деснораките луѓе живеат, во просек, девет години подолго од левучарите.
9. Вие сте околу 1 сантиметар повисоки наутро отколку во вечерните часови.
10. Човечкиот мозок престанува да расте на возраст од 18 години.
11. Во првите неколку месеци, бебињата гледаат се бело и црно.
12. Најголемата семка во светот е кокосот.
13. Јаболкото има посилно дејство да ве разбуди наутро од кафето.

Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment