Subscribe:

Labels

Sunday, August 7, 2016

WEB СЛАВИ 25 ГОДИНИWWW (world wide web) светската мрежа прославува 25 години од своето прво појавување во јавноста. Британскиот научник Sir Tim Barners - Lee го измисли интернетот работејќи во лабораторијата во 1989 година. Првиот сервер беше пуштен во употреба две години подоцна на 6 август 1991 година. Господинот Барнерс - Ли, го стори тоа со цел да се задоволат потребите на размена на информации помеѓу физичарите. Едноставноста на употреба на веб мрежата значеше вистински бум и масовно почна да се користи.

Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment