Subscribe:

Labels

Sunday, September 25, 2016

СОВЕТИ ЗА ПОСРЕЌЕН ЖИВОТ

Од презафатеност луѓето се помалку посветуваат внимание на своето ментално и физичко здравје. Човекот знае да биде најголем непријател себеси игнорирајќи основни работи за да си го подобри својот живот. Еве неколку добри совети кои ќе ве потсетат на тоа колку е важно да го свртите вниманието и на својата благосостојба.

1. Вежбање – го подобрува расположението
2. Во ред е да не си во ред но можеш да побараш помош – не оставајте гордоста да ве спречи во тоа.
3. Дружи се со позитивни луѓе чии позитивни мисли се пренесуваат и во твојата мисла и се чувствуваш позитивно.
4. Научи да ги цениш  и малите работи во секојдневниот живот.
5. Фокусирај се на работи кои можеш да ги направиш отколку на она што не можеш. Од некаде мора да се почне.
6. Остани во комуникација со пријателите, прашај ги дали се добро и дали им треба нешто.
7. Прифати ги емоциите, чувствувај, за подобро да ја разбереш одредена ситуација.
8. Води се според личните вредности. Тие ќе ти помогнат да донесуваш правилни одлуки, доверба и исполнување.
9. Најди инспирација.
10 Прави работи кои те прават среќен.


.Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment