Subscribe:

Labels

Friday, September 2, 2016

ПРОСЛАВИ НА ДРУШТВОТО “БЕРАНЦИ“


Денес 02.09.2016 на Свечениот ручек пензионерското друштво "Беранци" прославуваше три празници и тоа:потсетување и Славење и чест на Голема Богородица,престојниот празник Денот на таткото (Father's day) и Денот на независноста на Република Македонија 8-ми Септември.
По повод Денот на таткото на најстариот пензионер Председателот на друштвото Симон Петровски му даде пригоден подарок. Во склоп на овие прослави Веса Трајчевска честеше и славеше за својот 70-ти роденден. Се играше,пееше и се наздравуваше за долг живот на татковците.

Извештај на: Љубица Поповска 

Во прилог ви доставуваме повеќе фотографии од прославата:Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment