Subscribe:

Labels

Sunday, September 25, 2016

ШЕСТ ПРАВИЛА ЗА КОСАТА


Што е најдобро за косата?

1. Препорачливо е косата се мие еднаш до двапати неделно. Секојдневното миење ги уништува природните масла кои се потребни да ја заштитуваат и негуваат косата.
2. Користете балсам (conditioner) за косата да е мека, еластична и сјајна.
3. Користете продукти кои содржат антиоксиданти. Секогаш измијте ја косата кога излегувате од вода (море, базен) и носете капа кога сте на сонце.
4. Да се потсекуваат краевите на косата секои 6-8 недели за да се избегне двоење на влакното.
5. Не користете многу фенови, пегли, спрејови за коса - сите тие ги одземаат хранливите состојки на косата.
6. Косата треба да се четка редовно со што се спомага прозведување на природните масла, се масажира скалпот, а косата е посјајна и поцврста.

Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment