Subscribe:

Labels

Saturday, September 17, 2016

АMT од Сиднеј ќе учествува на фестивалот за уметност Discovery Festival

Австралиско македонскиот театар од Сиднеј ќе земе учество на фестивалот за уметност Discovery Festival со претставата „Баба се мажи“ 
Австралиско македонскиот театар од Сиднеј со најновата театарска престава „Баба се мажи“ ќе земе учество на Фестивалот за уметност Discovery во оптштината Georges River (Сиднеј) што традиционално се организира повеќе години. Закажани се две престави за 11 и 12 ноември во Civic Theatre на оваа комедија од  Душан Ристевски, во режија на Васко Србиновски, во изведба на Јаворка Котевска, Владо Сазданов, Гордана Милошевска, Антонио Нешковски, Татјана Нешковска, Самоил Митревски, а во продукција на повеќе наградуваниот театар АМТС. Исто се планираат други престави за во Рогдаел, Бенкстеон и Волонгонг.No comments:

Post a Comment