Subscribe:

Labels

Sunday, October 16, 2016

ПРИРОДЕН ЛЕК ПРОТИВ АЛЕРГИЈАТА НА ПОЛЕН


За сите оние кои се алергични на поленот и прашината пробајте го овој природен лек:
1 парче ѓумбир
1 чешне лук
Рен, (парче од 5 см)
Сок од еден лимон
2 лајчиња мед

Додајте го ѓумбирот, лукот и ренот во една чаша со вода и зовријте го се додека половина од водата не испари. додајте го лимоновиот сок и мeдот. Откако ќе остине се зема по 5 мл дневно. Лукот е природен антихистамин, ренот е деконгестив а ѓумбирот е против воспалување.

Natural remedy for hay fever
1 piece of ginger
1 clove of garlic
Horseradish, (piece of 5 cm)
Squizzed juice of one lemon
2 tea spoons honey

Put ginger, garlic, horseradish, in one glass of water in the saucepan and bring it to boil until half the water evaporates. Add the lemon juice and the honey. You should take 5 ml daily.

Garlic is a natural antihistamine, the horseradish is decongestant and the ginger is against inflammation.

  Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment