Subscribe:

Labels

Monday, July 22, 2013

ЗА ИЛИНДЕН

"Гориме од нестрпливост - се вели во Окружното - и одвај чекаме да
падне ноќта и да го преземеме Крушево, та заедно со сиот народ да го
викнеме нашето Македонско УРА!"
Од Штабот на Крушевските востаници на чело со Никола Карев - 1903No comments:

Post a Comment