Subscribe:

Labels

Saturday, January 14, 2017

ММД НИКОЛА КАРЕВ ИМА ПОТРЕБА ОД НОВИ ИГРАОРЦИ

With our beautiful dances we step into Macedonian tradition and history of our ancestors.
Македонското Младинско Друштво "Никола Карев" ги известува сите љубители на македонскиот фолклор дека врши упис на нови играорци за 2017 година. Со проби започнаа на 1 февруари и редовно ќе одржуваат проби во текот на годината. Првата група, секој Понеделник со почеток од 7.00 до 9.00 навечер. Втората и Третата група секоја Среда со почеток од 6.30 до 8.00 навечер.
.
За повеќе информации и упис на нови играорци јавете се кај Аце Петровски на мобилен: 0417 128 641 или Мери Бити на мобилен 0407 100 907.

Со нашите убави ора зачекоруваме во македонската традиција и историјата на нашите претци.
Не чекајте, запишете ги вашите деца да го изучуваат и уживаат во македонскиот фолклор.
MMД "Никола Карев" - 40 години амбасадор на македонскиот фолклор.
A.M.Y.A "Nikola Karev" invites all interested to enrol and learn the Macedonian traditional dances. The training sessions for 2017 start on the following dates:
Wednesday 1.02.2017 from 6.30 p.m - 8.00 p.m Small and middle group (malata i srednata)
Monday 6.02.2017 from 7.00 p.m - 9.00 p.m - Big group (golemata grupa)
Place: Cairnlea Community Hub, 59 Carmody drive, Cairnlea
For more information and enrolments contact: Ace Petrovski on 0417128641 or
Mary Beattie on 0407100907

Start dancing now, it's a great way to keep fit and have a fun!


Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment