Subscribe:

Labels

Tuesday, April 25, 2017

ПРОМОВИРАН РОМАНОТ "ОСТАНИ" НА ЈАСМИНА ЈОШЕВСКА


На 12. 04. 2017 во народниот театар во Битола се одржа промоција на романот ‘Остани’ од Јасмина Јошевска. Ова е нејзина четврта книга а прв роман.
Довербата која ми влеа храброст са дебатирам и на полето на прозата создаде ново дело. Промотор на романот беше Петар Горко како гостин изведувач беше Димитар Андоновски а рецензент е Сузана Турунџиева.
Романот е напишан според вистинита приказна на еден млад човек кој ги запознава двете страни на љубовта и подемот и падот за на крај да остане сам со своето мало детеЈасмина Јошевска е родена на 18,3,1981 година во Прилеп а живее и твори во Битола. Авторка е на стихозбирките: Долина на солзите 2014, Клавирот на животот 2016, Од чешмата на времето 2016 година.


Зошто има нешто кое
изгледа е сурова реалност а вели вака:
"Да сакаш е како песна да пееш
а не постои песна
песна без тажен крај"Macedonian Timeline

No comments:

Post a Comment