Subscribe:

Labels

Saturday, October 15, 2016

ПОДВИЖНА КУЌА

Дизајнери во Естонија измислија функционална куќа што всушност може да спакувате и да ја понесете со вас каде и да одите. Куќата е наречена Кода, со 23 квадратни метри а вклучува една спална соба, дневна соба, кујна, купатило, тераса и скали кои водат на горниот спрат.
Таа има приклучоци за вода, струја и канализација и е дизајнирана да создава и да ја зачува своја енергија за кога ќе се користи во оддалечените области.

Тоа е самостојна, не е фиксирана на земјата, а нејзиниот дизајн и структура овозможува да се расклопува и склопува многу пати.
Со четири пати застаклени прозорци и вакуумски изолирани ѕидови, во куќата се задржува одлична температура. Куќата моментно се продава само во Естонија за $126.000Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment