Subscribe:

Labels

Thursday, June 8, 2017

ЖЕЛБА


Кога ќе пораснам сакам
Да патувам по светот
Брзо и мирно
Како птицата во летот.
Сакам да другарувам со деца
Да раскажуваме приказни
Да читаме на јазици разни
Да учиме едни за други
Да шириме пораки за мир во светот,
за помалку тажни, гладни и несреќни
а повеќе весели, сити и среќни.

Кога ќе пораснам и пропатувам светот Ќе свратам и во една земја
Македонија што се вика
Е таму велат многу интересно било
Градови и села имало многу
Планини убави, езера мирни
Земја на херои, легенди стари
Ајде да пропатуваме заедно сите!
     Така брзно ќе ни минат дните

Автор: Гордана Димовска

Macedonian timeline

No comments:

Post a Comment