Subscribe:

Labels

Friday, August 11, 2017

ЖИВОТОТ

Животот е луд,
И сосема непредвидлив ...
Ќе те отфрли,
Ќе те удира и кога паѓаш
Ќе те удира и кога се обидуваш да станеш.
Но не може ништо да те победи.
Се ќе се промени,
А ти треба да избереш што е најдобро за тебе.
И барем еднаш научи да го  слушаш  твоето срце


И кога си на работ, чувај се
Внимавај да не паднеш.
Животот е подарок,
Цени ги сите добра и можности кои ти се нудат.
И ако некој не те сака,
Не е ништо страшно, не е важно
Продолжи со крената глава
Прави најдобро што можеш
И што е важно некој друг да те сака?
Предизвикот е твој,
Избори се за она во што веруваш.
Не ги потценувај малите работи
Тоа е она што големи не прави
Научи нешто ново,
Прифати и критика
Не мрази никого и ништо,
се случува од некоја причина
А ти, не заборавај од каде си,
Но не заборавај и каде одиш.
Животот е eксперимент и само твој.

Автор: Гордана Димовска
Животот
Author: Gordana Dimovska
Poem: Life

Macedonian timeline

1 comment:

PETAR LUKA said...

Одличен впечаток. Обично се вели дека песните се одраз на чувсва, а чувствата се изразуваат но не се раскажуваат (немаат сиже). Токму овде силно се чувствува индивидуалноста, зрелоста на мислата, сентиментот и искуството.

Post a Comment